Daniel's Kreidler Page
Mijn Kreidler
Home
Welkom!!!
Mijn Kreidler
Zundapp Chopper Project
Ombouw zundapp-chopper naar "classic racer"
Onderdelen Kreidler te Koop
Onderdelen Zundapp te Koop
Mijn broer's Zundapp
Zundapp Chopper project in volle gang
Foto's sparwedstrijd semi-contact
Foto's vakantie Brugge 2003
Foto's Trainingskamp Kung-Fu 2003
kreidler_1_k.jpg
kreidler_3_k.jpg

kreidler_2_k.jpg

Dit is em dan; mijn Kreidler. Het is een Nederlandse RMC uit '77. Op de accubakjes zaten de stickers RMC Superstar, maar aan dit laatste twijfel ik omdat hij geen schijfrem heeft en geen lange buddy.
Ik kocht em ongeveer een jaar geleden. Hij was helemaal oranje (originele lak) en er zat een versleten standaard cilindertje onder. Voor de rest zag ie er redelijk uit, alleen een platte tuub en de koplamp beugels zaten verkeerd om...
 
Ik heb hem meteen uitelkaar gehaald en overgespoten in metallic blauw (met paarse gloed in de zon). Tsjah en van het een komt het ander: Hij is nu gespecialpaint alsof er barsten op zitten. De helm heeft hetzelfde motief gekregen. Ik heb er knipperlichten op gezet met blauwe glaasjes, ik heb er een blauwe ulo opgezet als achterlicht. De km-teller en toerenteller lampjes zijn blauw en de knipperlicht lampjes op de cockpit zijn ook blauw. Heb er een nieuwe cilinder op gelegd; een 50cc 5.3pk Athena met 16mm bing carb en een 28mm fluister uitlaat. Vertanding is 11:36. Hij trekt als een gek en heeft een top van 65. Verder heb ik er een valbeugel opgezet, deze heeft zijn dienst dezelfde dag nog bewezen (Stomme muts met er Mercedes keek niet uit!!)
 
Ow jah, ik heb er ook nieuwe bandjes opgezet en het lampje in het achterlicht vervangen voor een op batterijen.
 
Het enige wat ik er nog aan wil veranderen is een balk op de tank spuiten in de kleur en met hetzelfde motief van het frame en een ik wil er ook een 32mm RS uitlaat op zetten.